Praktiske informationer og retningslinjer

På denne side finder du lidt information og generelle retningslinier for brug af vores faciliteter.

Der er indgang til omklædnings- og baderum for kvinder til højre og for mænd til venstre. Saunaen er fælles (men inddelt i en kvinde- og en mandesektion). Saunaen er tændt dagligt fra 06:00 til 21:00. Sauna og omklædningsrum er lukket (dvs ingen medlemmer, tak) hver mandag og torsdag imellem 11 og 14 på grund af rengøring. Om sommeren kan omklædnings- og bruserne benyttes, men selve saunaen er slukket.

Saunaen er udstyret med en Stand-by funktion, som er aktiv hver dag fra kl 9 (lørdag og søndag fra kl 12)
1 tryk giver fuld varme i 30 minutter – herefter stand-by tilstand (knappen blinker), hvor temperaturen sænkes til ca 60 grader, indtil der igen trykkes på knappen.

Vi håber, at du vil føle dig hjemme hos Arnes Vinterbadere og få mange kolde gys, varme minder og gode oplevelser.Vi vil gerne have, at alle skal føle sig godt tilpas i Arnes Vinterbadere, derfor er der her nogle få retningslinier:


VELKOMMEN I VINTERBADERKLUBBEN

Her hos Arnes Vinterbadere er det vigtigt, at vi har et godt fællesskab, og passer godt på hinanden. Vi ønsker en vinterbadeklub med få regler. Vores regler er lavet for at passe på hinanden, på de fysiske ammer og for at bidrage til en hensynsfuld kultur.

Nyd vandet, varmen og velværet.

Brug gummimåtten udenfor, og skyl fødderne før du går i sauna.

Våddragter og hunde skal blive uden for omklædningen,

Medbring kun 1 håndklæde til at sidde på. Badekåber og ekstrahåndklæder skal blive i omklædningen af hygiejniske årsager – desuden “tager” de for meget varme i saunaen.

Luk saunadøren hurtigt for at undgå varmespild.

Væsker på ovnen er kun tilladt ved saunagus.

Olier og cremer må ikke anvendes i saunaen.

Nøglebåndet er personligt og må ikke udlånes.

Medlemmers børn må komme den 1. søndag i måneden mellem kl. 13 og 15 ledsaget af en voksen.

Du må gerne tage én gæst med en enkelt gang på prøve – når der er god plads i saunaen.

Der kan ikke arrangeres saunabesøg for grupper af venner, foreninger, polterabend eller lignende.

Følg de almindelige baderegler og de 8 vinterbaderåd (se hjemmesiden) 

TAK FORDI DU STØTTER OP OM EN GOD KLUBKULTUR


Oplysning om badevandskvaliteten, kan indhentes fra flere hjemmesider, f.eks.  www.badevand.dk/

Arnes Vinterbadere er medlem af ”Vinterbadeforeninger i Danmark” som organiserer vinterbadeklubber i Danmark. På foreningens hjemmeside  www.vinterbader.com  kan du læse mere om foreningen og dens tiltag samt de forskellige vinterbadeklubber i Danmark.

Rådet for Større Badesikkerhed har formuleret “De 8 Vinterbaderåd”:

FØR DU GÅR I VANDET

  1. Tjek badeforhold og kend redningsudstyret
    Hold øje med vejret. Tjek vejret på www.dmi.dk og tjek badevandskvaliteten på www.badevand.dk eller på kommunens hjemmeside.
  2. Pas på is på trappe og bro
    Hold trappe og bro fri for is. Et fald kan have katastrofale følger.
  3. Sænk kroppen roligt ned i vandet
    Spring aldrig på hovedet i. Gå aldrig direkte fra saunaen og i iskoldt vand. Hvis der går ca. 1 minut vil du være kølet så meget af, at temperaturforskellen kun vil medføre en mindre blodtryksstigning. Tests har vist, at jo større temperaturforskel der er fra saunaen og det iskolde vand, jo større er risikoen for en alvorlig blodtryksstigning.
  4. Bad aldrig alene
    Bad sammen og gå op sammen. Bad helst mindst 3 personer sammen, så én kan hjælpe den tilskadekomne og én kan hente hjælp. Hvis en person bliver dårlig i vandet og skal hjælpes op, vil én hjælper sjældent være tilstrækkelig. Erfaringer viser, at der skal 4 personer til at hjælpe en person på et spineboard op af vandet.

 

NÅR DU ER I VANDET

  1. Træk vejret roligt
    Hvis du trækker vejret for hurtigt, hyperventilere, vil det kunne medføre at du besvimer i vandet. Hvis du bliver dårlig, får et ildebefindende o.l. der betyder, at du har behov for andres hjælp, er tiden en kritisk faktor, fordi alle i vandet kun har et begrænset aktivt tidsrum at kunne agere i i det kolde vand. Overlæge Bo Belhage har gennemført forsøg der viste, at 2 ud af 16 forsøgspersoner besvimede i det kolde vand i løbet af bare 20 sek. Årsagen var hyperventilation.
  2. Hold øje med hinanden
    Dem man har hilst på inden man går i vandet, dem holder man øje med når man er i vandet.
    Giv øjeblikkeligt signal til de andre, hvis du pludselig føler dig dårlig. Råb eller plask med armene. Undgå at gribe fat i de andre, hvis du er ved at falde.
  3. Hold dig tæt ved trappe eller opgang
    Kom ikke længere væk fra stigen/opgangen end du kan nå den i få tag. Badning varer ofte mellem 10 – 30 sek. Bader du i mere end 2 min. kan det kolde vand bevirke at kræfterne og følelsen i fingre og tær reduceres mærkbart og det kan blive et problem selv at kunne kravle op af stigen eller trappen.
  4. Svøm aldrig under isen
    Man kan ikke undervandssvømme så langt i iskoldt vand, som man kan i tempereret vand. Kulden kræver hyppigere vejrtrækning.

 

Se i øvrigt   www.badesikkerhed.dk  

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte bestyrelsen på: arnesvinterbadere@gmail.com

 

Mange badehilsner,

Bestyrelsen for Arnes Vinterbadere